marți, 27 ianuarie 2009

Îmi plac oamenii care mint puţin

S-o iau aşa.... Astă-seară m-a enervat un bou, care era să-mi dea şi una peste faţă cu rucsacul. Am coborât din metrou şi m-am îndreptat spre scări, mai mult împinsă. Pe la jumătatea scărilor, boul - nu pot să-i zic altfel, pentru că i-aş jigni pe domnii galanţi - aproape că m-a dat jos. Şi-a făcut loc cu mâinile şi rucsacul şi nici nu s-a uitat în urmă. Un porc pe care l-am înjurat în gând.

Acum, mă eliberez de energia negativă - să zic aşa - şi îmi dau drumul la gură.

Nu-mi plac:

- nesimţiţii care mă împing la metrou sau în autobuz
- oamenii care înjură la fiecare două cuvinte, nici alea prea inteligente
- oamenii care jignesc gratuit, care se dau mari şi prea deştepţi
- oamenii care se caţără pe alţii să urce în vârf, doar-doar l-or prinde pe D-zeu de picior

Nu mă pot opri... Nu-mi plac:

- unghiile roşii la degete
-blondul de nicio culoare (deşi recunosc că la origini sunt blondă, aşa că, de nervi, m-am făcut roşcată)
- femeile care fumează pe stradă
- oamenii care sparg seminţe pe stradă
- oamenii care scuipă pe unde apucă
- femeile care poartă ştrampi de plasă, cele care vorbesc toată ziua de ţoale, unghii false sau de gene cu cristale swarovski
- oamenii care vor să iasă cu orice preţ în evidenţă
- bărbaţii care poartă şapca cu cozorocul la spate
- bărbaţii care poartă pantalonii cu turul până la genunchi
- bărbaţii cu părul slinos
- bărbaţii cu inele pe degete sau cu lac pe unghii
- oamenii care trag cu urechea şi apoi dau cu goarna pe unde nu trebuie

Îmi plac oamenii modeşti (am mai spus asta), oamenii care au mintea mereu cu ei. Îmi plac oamenii care mint puţin (n-am întâlnit oameni care să nu mintă deloc) şi cei care te fac să râzi.

14 comentarii:

Alexandru Zaharia spunea...

da, nici mie nu-mi plac femeile care fumeaza pe strada. bine... nu-mi plac femeile care fumeaza de fel, dar macar sa nu fie pe strada. mai tii minte cand n-am vrut sa-ti cumpar un pachet de tigari la Galati? pe strada?

PETISA spunea...

cum să uit că odinioară am fost o fumătoare de 3 ţigări pe săptămână. narghileaua nu se pune...

Alexandru Zaharia spunea...

da... mi te si imaginez fumand pe strada... narghilea!

PETISA spunea...

narghileaua am facut-o poştă într-un gang, pe lipscani. şi hai că mi se face poftă.

Anonim spunea...

Mie exact femeile care fumeaza pe strada imi plac, si exact alea care poarta unghii rosii si sunt blonde.

Dar nu orice femeie care fumeaza pe strada si nu orice femeie care poarta unghii rosii, ci anumite femei care fac toate chestiile astea.

Pentru ca, la urma urmei, poti face orice, cu conditia sa fii tu insati/insuti. Cate vreme nu esti in impostura, e un pas inainte. Ca sa dau un exemplu, de ce ne-a placut Bardem in "No country for old men?" Pentru ca era el insusi, chit ca era ucigas in serie. Ceea ce facea nu e de nasul nostru sa judecam, ca pentru asta exista tribunaluri.

Despre ceea ce facea, vorba ta, Petisa, poti spune cel mult "imi place/ nu-mi place". Are si Eugen Simion o carte care incepe asa. Foarte misto, ti-o dau daca vrei.

Si imi plac la nebunie oamenii care ies in evidenta. Dar la fel de mult, cei modesti, care se multumesc cu ce au. Cred ca de la ambii ai ce invata.

Hai c-am scris o pagina. Petisa, sa nu ma mai inviti sa scriu ca eu cand ma pornesc nu ma mai opresc.

PETISA spunea...

Ioana, te rog sa scrii si un roman cat de lung vrei tu. Sora mea pe care o iubesc ca pe ochii din cap isi face unghiile rosii si se vopseste in blond, desi ii tot spun ca nu imi place, dar recunosc ca e o fata exceptionala. Nu-mi plac vulgaritatile, insa unele femei care se vopsesc cu rosu pe unghii sau cu blond in cap sunt chiar speciale. Ei, cu alea n-am nimic. Nu-mi plac excesele, in rest fiecare poate sa faca ce vrea... Stii ca nu ma pot abtine si zic ce cred, dar asta nu inseamna ca cineva trebuie sa faca ca mine. De exemplu, sora mea imi spune ca ma imbrac cam de bogdaporste si nu ma supar. pentru ca stiu ca e adevarat. Imi place sa ma imbrac urat.

verbiaj. spunea...

mie-mi plac femeile cu pantalonii care au turul (si returul) pana la genunchi. pentru ca sunt mai usor de dat jos, au jumatate din distanta deja parcursa.

PETISA spunea...

mi-e imi plac scotienii... :)

verbiaj. spunea...

sper ca nu aia cu care natura a fost un pic cam zgarcita.

PETISA spunea...

asa ma stii tu?

Alexandru Zaharia spunea...

am mai realizat ca, pe langa femeile care fumeaza pe strada, nu-mi plac nici femeile care epateaza... sau barbatii care fac asta (ca sa nu fiu misogin)

Anonim spunea...

proba

Anonim spunea...

io, vasile
cum adică "bărbaţii care alăptează"?!
pricep că problema e că ii dai lodului să mînce, nu că mama ar da spectacol gratuit de strip...

Mă, toţi, oamenii e mizeri, unii e mai vizibili, alţii mai acoperiţi (cică îi spune decenţă). Io nu cred că e adevărat. "Spălarea" asta e pur culturală, o făcătură, undeva în fiecare zace un ţăran blond cu unghii roşe.
O idee: nu-mi spune(ţi) că nu te-ai surprins niciodată gîndind facil sau făcînd lucruri tîmpite, banale, greşite by any standards, sau gregare de-a dreptu...

PETISA spunea...

domn vasile, in fiecare zi fac lucruri d-astea facile de care vorbesti dumneata. nici macar nu mai surprinde cat de tampite sau banale sunt. stii ca la origini sunt taran blond aka taranca blonda. De asta chiar nu mi-e rusine, dar am avut tot timpul grija sa-mi scot mizeria de sub unghiile mari si rosii ca sa plac baietilor. :)