marți, 10 februarie 2009

Măr cu nucă, finetti şi scorţişoară


(c) fotografie Petisa

După o reţetă primită de la verbiaj, care la rândul lui a găsit-o pe un blog culinar. E un desert uşor de făcut şi nu pică greu. Merele scobite în mijloc se pudrează cu zahăr vanilat şi praf de scorţişoară, se umplu cu finetti sau orice altă ciocolată, se pune nucă pe deasupra, înfiptă în finetti. Se bagă la cuptor între 15 şi 20 de minute la foc nici prea tare, nici prea încet. Nu mai spun ce parfum lasă în bucătărie. Un desert bun de te lingi pe degete.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Arata fenomenal. Cred ca au fost si bune. Merele cu scortisoara, cu finetti si cu nuca. Nu ti-a ramas un sambure s-aduci si la redactie?

PETISA spunea...

Sâmburi de nucă aduc. Dar din mere n-a mai rămas nimic... Au fost delicioase. Verbiaj ştie...:)

verbiaj. spunea...

si nici nu ingrasa.

PETISA spunea...

..."nucă" ar fi vreo problemă. :)