marți, 16 decembrie 2008

Cum l-a pupat în fund Dali pe Ceauşescu



„Apreciez profund actul dvs. istoric de instituire a sceptrului prezidenţial. Al dvs. respectuos, Salvador Dali”. Dali i-a trimis lui Ceauşescu această telegramă când nea Nicu a fost ales tiran. Pardon, preşedinte.

Însă nu doar Dali l-a pupat în fund pe „acest învăţat şi iluminat”, ci şi marii noştri scriitori şi artişti care l-au numit în diverse „opere”: „demiurgul”, „atoategânditorul”, „campionul păcii”, „semizeul”, „omul impecabil de geniu”, „cel mai viteaz dintre bărbaţi”.

Hai că asta e tare. Raţia de alimente între anii 1986-1989, pentru o persoană, era:
107 g carne, 215 g lactate, 75 g fructe, 116 g cartofi şi 181 g alte legume. Cică acest „regim” a fost decretat în „Programul de alimentaţie ştiinţifică cu scopul de a preveni obezitatea”. Da’ ce mai seamănă cu o reţetă de dietă puturoasă din revistele de astăzi care ne pun să mâncăm “sănătos”!
Mi-a mai plăcut şi asta: din 1985, responsabilii de cultură ai PCR au hotărât ca la Bucureşti, în noaptea de Înviere, să fie organizate concerte de muzică rock. Nu era un lucru chiar rău, însă capetele astea luminate urmăreau să-i îndepărteze pe tineri de biserică şi să-i convertească la ateism prin rock.

Bonus: 30.000 de militari au ridicat Casa Poporului, în curul căreia au intrat peste 2 miliarde de dolari.

Am luat informaţiile de mai sus din cartea „Epoca de Aur pentru copii”, povestită în imagini şi cuvinte alese de artistul Ştefan Constantinescu. Pentru o cravată de pionier, tre’ să faceţi un drum până la Muzeul Ţăranului Român, miercuri, 17 decembrie, ora 19.00. Este demenţială cartea.

Un comentariu:

Damian TIMOFTE spunea...

Stimate domn, cred ca v-ati grabit sa-l judecati pe Dali drept "pipincurist" a lui Ceausescu. El a trimis intr-adevar o telegrama de felicitare lui Ceausescu, dar era una ironica de care nu si-au dat seama nici o elita a partidului comunist. Drept urmare, acea telegrama a aparut in ziarul Scanteia, ce-i drept schimbata ca nuanta, in loc de "intronizare" au atasat cuvantul de "instituire". Ironia lui Dali a venit de la faptul ca ideea de sceptru prezidential este un non-sens, sceptrul apartine regilor, nu presedintilor. Succes in documentare!